Akkorát szívnak, mint Indokínában. És most pont ez a helyzet, ha valamikor meg tudjuk ütni őket, akkor ma. Ráadásul nem is csak magunkért küzdünk, a magyarokért és a fejlett világért is!

Európa csökevénye

Franciaország olyan régről itt maradt zavaró rendellenesség a kontinensen, mint a férfi mellbimbó, az örökletes betegségek vagy a bölcsességfog. Az tiszta sor, hogy a magyar ember Trianon óta csak ellendrukkerük lehet, legyen szó fociról, borokról vagy épp agrártámogatásról, de a világ többi részének is rég bőven tele a hőcipője ezekkel a paprikajancsikkal.

A franciáknak inkább pulyka lehetne a nemzeti állatuk a másik baromfi helyett, mert rátartiak és nagyképűek valamiért, ami előtt a világ fejlettebbik fele értetlenül áll, mert tényleg senkinek fingja sincs, hogy mire fel. Utoljára '68-ban mutattak fel valami másoknak is izgalmasnak tűnő produktumot, de hamar kiderült, hogy sajnos ez csak a maoizmus kicsicsázott változata. Régóta ráléptek a jól ismert görög útra, ami szerint a történelmi emlékekből meg lehet élni, és aminek tudjuk mi a vége. Gyakorlatilag évtizedek óta nem dolgoznak, a délelőtti és a délutáni sztrájkot csak a szieszta választja szét, ha valaki meg úgy csinál, mintha munkálkodna, az jó eséllyel lop, nyelveket nem beszélnek, a normális iskoláikat a gazdag és világrekorder szinten sznob elitnek tartják fenn. Nem véletlen, hogy izzadsággal keveredő pacsuli-szag lengi körül őket, hiszen víz ritkán éri testüket, ha meg két büdös sajt betúrása közben még véletlenül azt is kimondják, hogy igen-igen, akkor a pulyka helyett a kismalac is jó választásnak tűnhet. A hőn szeretett konyhájukról mindent elmond, hogy még a gyrost is el tudják kúrni, mivel teletömik ótvaros sültkrumplival, az autóikat pedig még az ellenségének se kívánná senki. Nem csoda, ha mindenkit a frász kerülget, amikor ezek akarják megmondani a tutit Európában.

Összelopkodott válogatott

Csúnya dolog volna azt mondani, hogy a mostani csapatuk az észak- és közép-afrikai válogatott, mert akkor megsértődne Koscielny, aki lengyel. Mindenesetre, ha ráérnének, biztosan jobban szorítanának nekik a Marseille-i mekikben gengelő arabok meg az ordenáré lakótelepek szélén szipuzó szenegáli munkanélküliek, mint azok, akiknek már az apjának is volt francia állampolgársága.

Ilyen banda a válogatottjuk is, ránézésre kaphatnának mondjuk 250 évet valami Mali fegyenctelepen, Ribéry meg Mexés pedig tökéletes smasszerek lehetnének.  Van néhány ügyes, de hisztikirály, púderezett arabjuk, mint Nasri, meg néhány kidobószerű formájuk, mint Diarra, aki biztos valamelyik atomerőmű mellett töltötte a kamaszkorát, de csapatként nem valami nagy durranás a szedett-vedett társaság. A súlyos egyéni jellemhibáik pedig még ezen az Eb-n ki fognak újra ütközni, akár már ellenünk is.

wags.jpg

A svédek szeretetre, bizalomra épülő családban gondolkoznak, problémáikat feleségeikkel beszélik meg, amíg a franciák gyerekkurvákat hajtanak.

Ráadásul milyen csapatokban játszanak már ezek a szerencsétlenek? Real Madrid, ManCity, Bayern, a világ szurkolóinak jobb érzésű fele a vödör után nyúl már a gondolattól is, hogy ezekből a féregcsapatokból hogy, hogy nem, össze lehet gyúrni a szupervisszataszító 11-et is. Kb. már csak Cristiano Ronaldonak és Robbennek kéne találnia valami tunéziai vagy csádi nagyfatert a francia útlevélhez. 

Eddig nem játszottunk valami fergetegesen, de így is benne volt a győzelem is mindkét meccsben, most viszont a normális országokért is küzdenünk kell! Ha más nem, akkor a fejlett világ szeretete plusz erőt kell, hogy adjon.

Az esélyek nem mellettünk szólnak, 9 milliós kis ország vagyunk egy szörnyű monstrum ellen, de ha maradt még bennünk elszántság és felelősségtudat, akkor nyerhetünk.

Igazán kevés kéne ahhoz, hogy Elmnek legalább egy meccs összejöjjön, hogy Källström végre beverjen néhány formás távoli löketet, hogy Ibra most meg tudjon verni két-három védőt egymás után vagy egyszerűen csak hogy Rosenberg ne játsszon. Mi nagyon bízunk bennetek, kell a tartás, kell az az eddigieknél jóval nagyobb összeszedettség, és ha minden jól megy, nyerhetünk még úgy is, hogy rögtön hazaküldjük a bohócokat Disneylandbe. Vagy ami még jobb, az Asterix Parkba.

1 komment

Címkék: francia beharangozó källström

A bejegyzés trackback címe:

https://svedtorna.blog.hu/api/trackback/id/tr34598234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs_szeri 2012.06.19. 20:33:08

Kár a gőzért, úgyis el lesz kenve Ibrahimovicék szája :)))) Ja, hogy már biztos kiesők? De cikiiii.
süti beállítások módosítása