Akkorát szívnak, mint Indokínában. És most pont ez a helyzet, ha valamikor meg tudjuk ütni őket, akkor ma. Ráadásul nem is csak magunkért küzdünk, a magyarokért és a fejlett világért is!

Európa csökevénye

Franciaország olyan régről itt maradt zavaró rendellenesség a kontinensen, mint a férfi mellbimbó, az örökletes betegségek vagy a bölcsességfog. Az tiszta sor, hogy a magyar ember Trianon óta csak ellendrukkerük lehet, legyen szó fociról, borokról vagy épp agrártámogatásról, de a világ többi részének is rég bőven tele a hőcipője ezekkel a paprikajancsikkal.

A franciáknak inkább pulyka lehetne a nemzeti állatuk a másik baromfi helyett, mert rátartiak és nagyképűek valamiért, ami előtt a világ fejlettebbik fele értetlenül áll, mert tényleg senkinek fingja sincs, hogy mire fel. Utoljára '68-ban mutattak fel valami másoknak is izgalmasnak tűnő produktumot, de hamar kiderült, hogy sajnos ez csak a maoizmus kicsicsázott változata. Régóta ráléptek a jól ismert görög útra, ami szerint a történelmi emlékekből meg lehet élni, és aminek tudjuk mi a vége. Gyakorlatilag évtizedek óta nem dolgoznak, a délelőtti és a délutáni sztrájkot csak a szieszta választja szét, ha valaki meg úgy csinál, mintha munkálkodna, az jó eséllyel lop, nyelveket nem beszélnek, a normális iskoláikat a gazdag és világrekorder szinten sznob elitnek tartják fenn. Nem véletlen, hogy izzadsággal keveredő pacsuli-szag lengi körül őket, hiszen víz ritkán éri testüket, ha meg két büdös sajt betúrása közben még véletlenül azt is kimondják, hogy igen-igen, akkor a pulyka helyett a kismalac is jó választásnak tűnhet. A hőn szeretett konyhájukról mindent elmond, hogy még a gyrost is el tudják kúrni, mivel teletömik ótvaros sültkrumplival, az autóikat pedig még az ellenségének se kívánná senki. Nem csoda, ha mindenkit a frász kerülget, amikor ezek akarják megmondani a tutit Európában.

Összelopkodott válogatott

Csúnya dolog volna azt mondani, hogy a mostani csapatuk az észak- és közép-afrikai válogatott, mert akkor megsértődne Koscielny, aki lengyel. Mindenesetre, ha ráérnének, biztosan jobban szorítanának nekik a Marseille-i mekikben gengelő arabok meg az ordenáré lakótelepek szélén szipuzó szenegáli munkanélküliek, mint azok, akiknek már az apjának is volt francia állampolgársága.

Ilyen banda a válogatottjuk is, ránézésre kaphatnának mondjuk 250 évet valami Mali fegyenctelepen, Ribéry meg Mexés pedig tökéletes smasszerek lehetnének.  Van néhány ügyes, de hisztikirály, púderezett arabjuk, mint Nasri, meg néhány kidobószerű formájuk, mint Diarra, aki biztos valamelyik atomerőmű mellett töltötte a kamaszkorát, de csapatként nem valami nagy durranás a szedett-vedett társaság. A súlyos egyéni jellemhibáik pedig még ezen az Eb-n ki fognak újra ütközni, akár már ellenünk is.

wags.jpg

A svédek szeretetre, bizalomra épülő családban gondolkoznak, problémáikat feleségeikkel beszélik meg, amíg a franciák gyerekkurvákat hajtanak.

Ráadásul milyen csapatokban játszanak már ezek a szerencsétlenek? Real Madrid, ManCity, Bayern, a világ szurkolóinak jobb érzésű fele a vödör után nyúl már a gondolattól is, hogy ezekből a féregcsapatokból hogy, hogy nem, össze lehet gyúrni a szupervisszataszító 11-et is. Kb. már csak Cristiano Ronaldonak és Robbennek kéne találnia valami tunéziai vagy csádi nagyfatert a francia útlevélhez. 

Eddig nem játszottunk valami fergetegesen, de így is benne volt a győzelem is mindkét meccsben, most viszont a normális országokért is küzdenünk kell! Ha más nem, akkor a fejlett világ szeretete plusz erőt kell, hogy adjon.

Az esélyek nem mellettünk szólnak, 9 milliós kis ország vagyunk egy szörnyű monstrum ellen, de ha maradt még bennünk elszántság és felelősségtudat, akkor nyerhetünk.

Igazán kevés kéne ahhoz, hogy Elmnek legalább egy meccs összejöjjön, hogy Källström végre beverjen néhány formás távoli löketet, hogy Ibra most meg tudjon verni két-három védőt egymás után vagy egyszerűen csak hogy Rosenberg ne játsszon. Mi nagyon bízunk bennetek, kell a tartás, kell az az eddigieknél jóval nagyobb összeszedettség, és ha minden jól megy, nyerhetünk még úgy is, hogy rögtön hazaküldjük a bohócokat Disneylandbe. Vagy ami még jobb, az Asterix Parkba.

1 komment

Címkék: francia beharangozó källström

Jóslatok

2012.06.18. 12:45 nils holgersson

Bróhahaha, az összes eddigi jóslatunk hozzávetőleg olyan szinten igazolódott be, mint a Nők Lapja horoszkóp rovata, nem játszott Hysén, behozták a gyalázatos játéka után ismét Rosenberget, Toivonen jó formájára már ő is csak a youtube-ról emlékszik, azt megmondani pedig, hogy kapunk majd béna gólokat kb. annyi előrelátás kell, mint most megírni Matolcsy évértékelő beszédét.

Egyetlen egy dolog jött be, az igazi futballista nyilatkozata. Kár, hogy két vesztes meccset kellett rá várni, és nem valami alázó 3-0 után bökött oda valakinek Zlatan, de ez még így is tökéletes. Frappáns, egy leheletnyit bunkó, de igazán őszinte. Mennyivel izgalmasabb lenne a foci, ha Sanyi néha azt mondaná, amit tényleg gondol vagy mennyivel szerethetőbb lenne Németh Krisztián, ha többé nem próbálna okoskodni a semmiről. Kovács Kálmánt vagy Trapattonit is mindenki szereti.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jóslás ibrahimovic

Remélhetőleg mára mindenki túltette már magát azon, hogy ezt az Eb-t se fogjuk megnyerni. Ilyen az élet, magabiztosan hoztuk a pocsék védekezést és most mákunk se volt, emiatt senkit nem kell, hogy elragadjon a búbánat (azért is kell ezt hangsúlyozni, mert Svédországban őrületesen magas az öngyilkosságok aránya, a 30. legdurvább a világon, majdnem a fele a magyarokénak, szóval tényleg nyugi-bugi).

Az ominózus meccsről sokáig hozsannázott mindenki, csak azt felejtik el, hogy az első félidő kb. annyira vitte fel a drukkerek pulzusát, mint ez:

A második etapban végre értelmezhetően támadtunk, és az angol csatárok is annyira voltak potensek a kapunk előtt, mintha Elton John lassúzott volna II. Erzsébettel. Persze végül most se sikerült két embernek megfogni egy 40 méteres indítás után egy épp arra kocogó formát, de ezt be lehetett tudni a szokásosnak.  Ettől még nyugodtan megverhettük volna a nyuggereket, de arra nem voltunk felkészülve hogy a meccs végére hozzák be az egyetlen gólveszélyes emberüket. Anélkül, hogy túlságosan feltépnénk a sebeket, annyit azért el lehet mondani, hogy lövést nem úgy érdemes blokkolni, hogy hatan villámgyorsan libasorba állnak, egy embernek is bőven elég lett volna odalépni, ha valakinek eszébe jut 10 mp-el előbb, hogy szöglet után egy kipattanó sem elképzelhetetlen.

A harmadik gólt meg azóta is tömjénezik, mondjuk a bosnyák téri betonon tizenöt éve óránként van három ilyen és a sport büfében az ilyet úgy írnák le az ott szakkommentáló alkeszek, hogy esés közben begyötörte. Nekünk az a kellemetlenebb, ahogy Walcott begyalogolt a tizenhatoson belülre, az addig egyébként elviselhetően játszó Olsson annyit igazán megtehetett volna, hogy megpróbál imitálni egy óvatos becsúszást, hogy az ötös vonalára ne lehessen beadni. Mindegy most már, Walcott teljesítményét egyébként elismerjük, nagyon ügyes fiú volt meg minden, ajándékot is küldünk neki:

Szóval ez most nem jött össze, de nincs dráma, a vébéig még kinevelhetünk egy teljesen új hátvédsort. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy muszáj lesz. Persze lesz még egy meccsünk Algéria ellen, de kiugróan hangzatos nyilatkozatok kellenének ahhoz, hogy elhiggyük, hogy komolyan lesz véve. Süt a nap, itt nyár, porhintés az egész. Azt meg talán mondani se kell, hogy a valódi szurkolóknak csak egy egészen kis csoportja nincs hozzászokva, hogy a szaros csapata nem képes egy meccset se nyerni. Mondjuk azért srácok, ha igazán meg akartok minket lepni, akkor holnap még megcsaphatnátok a beduinokat.

3 komment

Címkék: angol kiesés walcott mellberg

Mielőtt kezdenéd továbbolvasni, el kell indítanod ezt:

Tehát: ma eljött a NAGY FORDULÓPONT, az Ítélet Napja, elválik a szar a májtól, megmutathatjuk, hogy nem szalmonellás húsgombócot zabálni meg ember-bárány hibrideket nézni jöttünk Ukrajnába! A feladat nemes és ránk van szabva: le kell győznünk a csoport leggyengébb csapatát! Ez az angol válogatott ugyanis pont arra van kitalálva, hogy tisztességgel elviseljen tőlünk egy kétgólos vereséget.

Középen Terry lassabban fordul, mint egy pakisztáni menekültekkel megrakott double-decker, meg lennénk lepve, ha nem húzna be már az első negyedórában egy sárgát, a második félidő elején meg még egyet. Külön érdemes lesz vigyázni az öregedő Ashley Cole testi épségére, aki ellen idén már nem kell cselezni, mert egy felhúzottabb szemöldöktől is azonnal kirepül az alapvonalon. Gerrard most állítólag nem söprögetőt akar játszani, mint az arabok ellen, de a mezőnyben mindenképp kínosan fog mutatni, amikor egy háromméteres sprinten ketttőfelet ver rá a bíró. Azt pedig brit tudósok serege kutathatja, hogy ha Andy Carroll egy Eb szintű rendezvényen pályára léphet, akkor Kabát Peti miért nem.

Nálunk pedig remélhetőleg levonták a tanulságokat, és nem erőltetik Rosenberget, plána ha Elmander már fitti. [Egyébként mintha Hamrén kocadohányos tüneteket produkálna, pár meccsenként rágyújt egy Rosenbergre, aztán amikor elkezd fájni a feje, rájön, hogy ennek az égvilágon semmi értelme.] A svéd lapok azt pedzegetik, hogy a kezdőbe kerülhet a  Wernbloom, a CSZKA traktorja, valószínűleg Elm helyére. Ez nem is lenne meglepő, hiszen szintén az ukrán meccs tanulsága, hogy érdemes lehet elvenni a labdát az ellenfél középpályásaitól, mert abból csak a baj van, ha ők kényelmesen passzolgatnak, támadgatnak. 

A svédtorna titkos tippje még az, hogy be fog állni Hysén is, hiszen az első angol meccs alapján komoly gondokat okoz nekik, ha valaki egyszerre tud futni és labdát vezetni is.  Ha visszatalálunk ahhoz a támadójátékhoz, amit a selejtezőkben még tudtunk, akkor nem lesz gond. De muszáj is lesz, hiszen egy gólt mindenképp kapunk (mint mindenkitől), ezt Granqvist külön ajánlásával ígérheti a védelem.

phil-jones-pontus-wernbloom-2011-11-15-17-31-23.jpg

A sárga-kék Zetorunk legutóbb könnyedén fejelte el a labdát Phil Jones elől, amíg az angol népi táncát lejtette.

Dreadful weather we are having, haven't we? (native speaker)

Nyilván nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az öreg és jellegtelen focisták ilyen parádés ötvözetét még az ebben egyébként erős angol szövetség is ritkán tudja összehozni. Most meg még ráadásul azok közül is egy csomó sérült, akik 10-12 éve még sejtettek valamit abból, hogy mi folyik a pályán. Szóval nyilván nem lesz egy nagy dicsőség kipofozni őket, de ez a rendeltetésünk. Könyörtelenebbül kell fellépnünk a britek ellen, mint egy csúcsformában lévő Herczog Edit.

Persze adott nekik elég pofont az élet is, elő lehetne hozni, hogy a sokat dicsőített angol kultúra és fair play mekkora arrogáns sutyelákokokat takar valójában, hogy a szurkolóik tahóságban top ötösök valahol az albánok és a törökök közt, hogy az angol nő kifejezés értelmezhetetlen vagy hogy nekünk százszor jobb fej királyi családunk van, de ezt még tovább sorolni is övön aluli volna. Az is bőven elég, ha elégtételt veszünk ezért, és az ebből fakadó olyan szörnyszülöttekért, mint a Gálvölgyi show vagy a Szeszélyes Évszakok.

 

9 komment

Címkék: angol beharangozó wernbloom hysén

A tetovált lány óta tudjuk, hogy a svéd újságírók mennyire pengék, ha trükközniük kell, most például az Aftonbladet megszerezte a brit Mirror holnapi címlapját.

598567382.jpg

Egyszerűen jó ezt nézegetni, ki ne látna mondjuk szívesen egy vinnyogva zokogó Terry-t vagy akár csak Rooney-t, ahogy a lelátón kitépi a beültetett haját. Milner meg valószínűleg fel se fogná, hogy mi történt, neki ugyanis rendszerint kell egy-két nap, mire összeszámolja, hogy hány gól esett a meccsen.

Persze az angolok is próbálkoztak a válasszal, csak egy kissé kevésbé tréfásan. Persze tudjuk, hogy ők néha azon is szénné röhögik magukat, hogyha valaki fordítva veszi fel a hálósipkáját.

ZLATASTROF!+-+Mocked+up+by+Mirror.co.uk.jpg

6 komment

Címkék: mirror aftonbladet

Lebukott az Index újságírója! Tamás Bence Gáspár eddig tudta hitelesen alakítani a független újságírót a Riszpekt Lábban, a világháló korában ugyanis semmi sem maradhat rejtve a közszereplőkről. És hát ki másnak drukkolna, mint a nehéz helyzetben lévő titkos favoritoknak, a svédeknek! Olyan nótát írt nekünk, ami akár az Eb himnusza is lehetne, vidám, lelkesítő, fülbemászó. Hát hajrá-hajrá, Sveriges Pågar! És most már semmi szükség álszent módon titkolózni, lehetsz olyan őszinte mint a klipben (amiből nem lett kivágva a 3:38-nál a beficcenő 'dat ass' se).

Lendületesebb, mint az eggyel korábbi sláger:  

Szólj hozzá!

Címkék: tbg szurkolói himnusz

Ha Zlatannak fáj a combja, Toivonen majd meggyógyítja síppal, dobbal, nádihegedűvel. Toivonennek ugyanis van egy saját száma. Sajnos nagyon szar, inkább hallgatnám Mészöly Kálmánt, ahogy egy lagziban szintivel küldi a csipkés kombinét. A klip mégannyira, arról szól, hogy Ola, aki egyébként tényleg egy gyönyörű nagy melák, csinál olyan dolgokat, amiket egyébként szokott csinálni. Van szép nagy kecója, többféle ruhája is, néha kinéz a pályára vagy felveszi a cipőjét. Az igazán érdekes viszont az, ahogy kikapcsolt tévével playstationözik, és élvezi. Ezzel valójában vagy kétséget kizáróan kiderült, hogy vak, mint egy denevér vagy a legendás skandináv depresszió olyan szintjeit képes átélni, amit kevesen. Vagy mind a kettő.

Szólj hozzá!

Címkék: videoklip toivonen

Lehetne még tovább vizsgálni, hogy Elm vajon hányszor ment át a félpályán vagy hogy Mikael Olsson-ról hangos röhögés kíséretében tett-e le végleg a korábban érdeklődő Chelsea, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy Jarmalenko nevű faszit nem tud megállítani. De nekünk már előre kell tekinteni. Az ángliusok elleni feltöltődést pedig mi sem szolgálhatja jobban, mint ha a válogatott kimegy a leglelkesebb szurkolóinkhoz, élvezi a szeretetüket, erőt merít az odaadásukból.

AvLZu5nCAAAGaZH.JPG

Gyakran elhangzik a vád, hogy a skandináv szurkolók úgy viselkednek, mintha grillezni mennének a meccsre, de ez persze nálunk koránt sincs így. Bármikor hozunk mi is tízezer spiccesebb bokszbajnokot, csak nekünk kijárnak a minőségi csöcsmacáink is. Mondhatni tökéletes az összhang, kikért akartok gólokat rúgni, ha nem értünk?

Lesz minden: csúcsra járatott tömeg, piró (jó,ez lehet, hogy az Eb-n nem fog menni, de soha ne mondd, hogy soha), sálazás, bulák, hangulat, mit kívánhatna még az egyszeri futballista - azonnal kapjátok össze magatokat!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csajszik pihi ultrák

Egyet aludva a meccsre azért megérdemelnek a fiúk egy higgadtabb értékelést is. Tehát: az első félidő legalábbis szánalmas volt, ilyen rosszul még egyszer biztosan nem fogunk játszani az Eb-n. Gyors és kegyetlen kontrákkal akartunk talán operálni, de össze-vissza ívelgettünk, hátha befutja Rosenberg vagy Ibra.  Ibra még csak-csak begyűjtött pár labdát, de Rosenbergről elég annyi, hogy a legtöbbször annyira ötlete sem volt hogy mit keres itt, mint jobbikos képviselőnek az Európai Parlamentben. Volt egy kapufánk, de az mondjuk durva lett volna, ha bemegy, rajta volt az a zavaros tekintetű kozák kapus.

A második félidőre egy némileg frissebb Svédország állt ki, meg is lett az eredménye, egy gyors Larsson - Källström - Zlatan és mentünk is egy nullára. De hiába kezdte legalább minimálisan összeszedni magát a középpálya, ha a védelem még az első félidei teljesítményét is alulmúlta. Egy halhatatlan bicskeibercis fordulattal élve: pont rosszkor kaptuk az első gólt. De ha azt nézzük, hogy hárman voltak a már rég nem szellőléptű Sevcsenkora, és mégis töküresen fejelhetett, akkor végül is megérdemelt.

Mint ahogy a második is, ahol az biztosan nem az volt a terv, hogy a kétméteres védők helyett Ibrának kell fognia az ellenfél legjobb csatárát is. Lustig meg talán most fogta csak fel, hogy szögleteknél nem azért állítják mindig a kapufa mellé, mert egyébként baromira útban van, hanem hogy ott ne menjen át labda. Az lehet még reménykeltő, hogy Elmander és Wilhelmsson beállása után focizni is elkezdtünk egy negyed óráig, de a végén nem volt szerencsénk.

Remélhetőleg ez a meccs olyan lesz, mint a szuri a hétéves Eliasnak, fáj-fáj, de összeszedhetjük magunkat tőle. Elég trágya helyzetbe lavíroztuk magunkat, de most már egy picit sem lehet szerencsétlenkedni. És bár komoly formajavulás kell a továbbjutáshoz, ezeket az angolokat megverni egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, és utána máris jobb hangulatban készülhetünk a sorsdöntő meccsre. Az meg nem tudom feltűnt-e mindenkinek, de Lustig egyre jobban szeretne hasonlítani Güntherre, a lírai mélységeket kevésbé erőltető svéd táncdalénekesre. Az biztos, hogy angol csatárok ellen jóval keményebb ding-ding-dongra lesz szüksége mint most. De ez minden játékosunknak szólhat.

lustigvsgünther2.JPG

3 komment

Címkék: ukrajna értékelés a büdi életbe dind ding dong

Gyász

2012.06.12. 00:14 nils holgersson

Az lenne az igazán kurva jó, hogyha Hamrén többet nem álmodna meg fantasztikus újításokat, és azt játszanánk, ami működik. Rosenberg igazán ügyesen védekezett a kezdőkörnél, és csomószor fejeket is vágott, amivel biztosan meglágyította a sporit, de az igazán menő csapatoknál a csatárok meccsenként legalább egyszer gólveszélyesek. Nem szívesen fogalmaznék durván, de azért cserecsatár baszki, mert szarabb, mint bármelyik másik.  Onnantól lettünk gólveszélyesek, hogy visszaült arra a helyre, amit neki kellett volna melegen tartani.

Az meg a másik, hogy ha Granqvist véglegesen rászokik arra, hogy tízből hétszer üresen hagyja azt a csatárt, akit elvileg ő fog, akkor ötöt kapunk a franciáktól. Legalább Zlatan jól játszott, ráadásul az egyik havernőm azt mondta, hogy szép, őszinte szemei vannak. Kicsit olyan ez, mintha XVI. Benedeknek meg fickós kiállása lenne, persze én ezt nem tudhatom.

Mindenesetre sokáig rágódni nem érdemes ezen, gratulálunk a tepsiarcú csávóknak akik elpicsáztak minket, és fel kell készülni az univerzum leggyengébb angol válogatottja ellen. Persze úgy is lehetne mondani, hogy Joe Hart ellen. Addig meg senki ne romkertezzen, üzeni nekünk a svéd előadóművész.

3 komment

Az ukránok olyanok nekünk, mint a szeretetreméltó, de a szipuzástól kissé visszamaradott unokatestvér. Hosszú közös történelmünk van, gyakorlatilag alig múlt el évszázad, hogy ne próbálgattuk volna nekik tanítgatni, hogy hogyan kell főzni, házat építeni, lengyeleket hentelni, ruszkikat baszni, persze nyilván végig piáláson járt az eszük, aztán a vége az lett, hogy hagyták magukat beolvasztani a Szovjetunióba. Mára arra redukálódott a kapcsolat, hogy a kivételezettek most ikeás nejlonszatyorban hordják haza estére a gázt, a többiek meg az autópályának nevezett nyiladékok mellett árulhatják abból a radioaktív medvehagymát. De azért is vagyunk itt, hogy ilyenkor segítsünk, most például megtanítjuk majd őket fotballozni.

Hogy csak a legfőbb okokat vegyük elő, amiért magabiztosak lehetünk:

  • A teljes támadószekciónktól a világon bármelyik csapat összefoshatja magát. Most teljes a gárda.
  • Biztos, hogy a hazaiakat fogja tolni a bíró, de azért egy IFA-nyi Prilukiért még az nb1-ben se fújnak be egynél több jogtalan tizit, annyit meg még simán megbírunk.
  • Az ukránoktól úgyis hárman lebuknak majd dopping miatt, köztük a kapus
  • A lelátón mindenki szőke lesz, sárga mezben, az olcsó vodkától keletkező szájszag nehezen megkülönböztethető a minőségitől, szóval bent mindkét fél hazai pályán érezheti majd magát.
  • Egyszerűen tökösebbek vagyunk. Ibrahimovic pont most nyilatkozta azt a szerencsétlen noname alkoholistákról, hogy: „Az ukránoknál nincs kiemelkedő sztár. Hiszen mindegyikük sztárjátékos.” Hát nem imádnivalóan pofátlan ez a fiú?

Ki a fasza gyerek? Te vagy a fasza gyerek Zlatan, a hétéves Elias is tudja. Más véleményt itt lehet olvasni.

10 komment

Címkék: ukrajna elias esélylatolgatás

Összerakták a lábát (itt sérül meg 1:15-től), de valószínűleg még csak csere lesz. Arra van a legnagyobb esély, hogy ugyanúgy állunk fel majd, mint a szerbek ellen, azaz kimarad Wilhelmsson és 4-2-3-1-ben kezdünk. Pontosabban az Isaksson - Olsson, Granqvist, Mellberg, Lustig - Källström, Svensson - Elm, Ibrahimovic, Larsson - Toivonen összeállítás próbálkozhat először. Ha beáll Elmander is, ami azért elég valószínű, különösen ha hátrányba kerülnénk, akkor Toivonen helyére jöhet, és Ibra is felmegy mellé, és akkor ott van még Hysén is. De az se kizárt, hogy a durva formában lévő Toivonnennel lesznek ketten elöl és a bosnyák jeti osztja nekik. Már ha nem oldja meg egyedül.

funny gifs

1 komment

Címkék: kezdő elmander

Szövetségi kapitányünk, Erik Hamren líraian sodró nyilatkozatban számolt be álmai és a valóság kapcsolatáról a kijevi Olimpiai Stadion sajtószobájában. „Remek alvó vagyok, nem szoktam éjszakánként karikás szemmel videókat bámulni hajnalig. Mikor alszom, arról álmodom, hogy győzünk, és mikor felébredek reggel, egyszerűen csak boldog vagyok. Egy bölcs ember egyszer azt mondta: ha szeretnéd, hogy álmaid valóra váljanak, fel kell ébredned belőlük. Bízom benne, hogy sikerül elérni a céljainkat és az álmunk valóra válik."

Valószínűleg még a sokat látott viking harcosok is elmorzsolnak egy könnycseppet, amikor ilyeneket hallanak a mestertől.

Szólj hozzá!

Címkék: alvás coelho hamrén

Rugalmassá teszik a testet, és a szép mozgás művészetére tanítanak.

Egyszer állítólag össze is veszett Mellberg és Toivonen, amikor egyszerre szökelltek fel a gerendára, és csak a szekrényugrásokra békültek ki.

Szólj hozzá!

Biztosan félt a válogatott, nehogy úgy járjanak, mint az ukránok, akik korábban ételmérgezést kaptak. De Ibrát úgy tűnik az otthonról hozatott pljeskavica meg csevapcsicsa vagy mi a picsa is megdolgozza.

Szólj hozzá!

Akik néha hirtelen nem tudnak különbséget tenni a kemény képű szőke óriások közt esetleg leragadtak Ravellinél, Mjällbynél vagy Henrik Larssonnál, azoknak jól jöhet rendbe tenni a legfrissebb garnitúrát. Jártak nálunk a svédek épp elégszer, de a Népstadion és a Romkert befogadóképessége is korlátos, nem futhatott össze velük mindenki. Nagy hiányzó nincs, talán csak Guidetti, de a támadókkal egyébként is irigylésre méltóan jól állunk. Kezdjük is velük, úgyis ők fognak pofátlanul a legtöbbet szerepelni:

Markus Rosenberg

(185 cm, mezszám: 22)

A Werder 29 éves csatára játszott rendesen a szezonban, lőtt is 10 bajnoki gólt. Vállalhatóan cselez, nem lassú és el meri vállalni a tizenhatoson kívülről is. Most inkább tartalékcsatár lesz várhatóan, csakúgy mint a selejtezőkben. A beceneve Hering, de itt nem a humorérzékére kell gondolni, mert ez az északi halásznépek focistáinál elég bevettnek számít. Mint a Bolha a volt szovjet országok esetében.

Tobias Hysén

(178 cm, mezszám:14)

A Göteborgban idén is ontotta a gólokat a volt liverpooli Glenn Hysén fia. Kétlábas, gyors, és balszélsőként is jól játszik. Ő biztosan be is fog állni, egyfajta nem is olyan titkos fegyver lehet a 30 éves kis ágyúgolyó. Mondjuk a svéd válogatott törpéje akkora, mint a spanyol hátvédek némelyike, reméljük eljutnak a zselés hajú varietészínészek addig, hogy a pályán is összemérhessük.

Johan Elmander

(188 cm, mezszám:11)

Igazi világjáró az öreg Elmó, a Galata a kilencedik csapata idén az ötödik országban. Ott se megy neki rosszul, hintett gyorsan egy tucatot a törököknél is. Ahhoz képest, hogy egy emberhegy, kiemelkedő technikai tudással és játékintelligenciával bír, amit nem lázok jánosi értelemben kell venni. Az ellenfél térfelén gyakorlatilag bárhová be lehet állítani, az az egy baj, hogy sérülten érkezett, meglátjuk mikorra gyógyul meg, mert egyébként még úgy is helyet kell neki szorítani, ha Toivonen épp brillírozik. Különös ismertetőjele, hogy ha megizzad, 90-es évek eleji Bundesliga focistáévá változik a feje.

Ola Toivonen

(189 cm, mezszáma: 20)

Akik nézték a mi Dzsudzsink meccseit a PSV-ben, azoknak biztosan feltűnt egy tagbaszakadt fújtató jegesmedve, aki mindig jókor érkezik és akár 16-ról is bődületes erővel fejel kapura. Most a szerbek ellen is állatul játszott, ha ezt tudja tartani, átgázolunk kezdéskor az ukránokon. A svédországi finn kisebbséghez tartozik, ami enyhe túlzással olyan lehet, mint nálunk románnak lenni, biztos dolgozik benne a bizonyítási vágy is.

Zlatan Ibrahimovic

(195cm, mezszám:10)

Róla viszont még a csecsemőknek is tudnia kell mindent, csatárként és őszinte bunkóként is a világ top 5-jében a helye. De hát ki szereti amikor tapló focisták görcsösebben próbálkoznak polkorrekt nyilatkozatokat adni, mint Schmitt Pál ledoktorizni. Nevessünk majd együtt olyankor Rooney-n vagy Ribéry-n, és gondoljunk arra, hogy Ibrától olyasmiket várhatunk, hogy mondjuk 'örülök, hogy nyertünk 2-1-re, de 11 Zlatannal 5-0 lett volna, mert ezek fehérmezesek azért elég csicskák voltak!'. És valamelyest igaza is van, amit ő nem tud a labdával, azt nem is érdemes megtanulni. Legalább 5 gólt várunk tőle, és hogy igazi (tahó) vezérként viselkedjen, súlyos képzavarral élve legyen a mi óriás Maradonánk a tornán!  

Szólj hozzá!

Címkék: rosenberg ki kicsoda csatárok ibrahimovic toivonen elmander hysén

Hosszú volt a hallgatás, de hát az embernek dolga is volt.

Nemsokára most már tényleg elmondom, miért fogunk végigmasírozni a töketlen Európán meglepetést okozva szép eredményt elérni.

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó alibi a semmi semmizik

Hamarosan jövünk!

Szólj hozzá!

Címkék: svéd eb uefa 2012