Mielőtt kezdenéd továbbolvasni, el kell indítanod ezt:

Tehát: ma eljött a NAGY FORDULÓPONT, az Ítélet Napja, elválik a szar a májtól, megmutathatjuk, hogy nem szalmonellás húsgombócot zabálni meg ember-bárány hibrideket nézni jöttünk Ukrajnába! A feladat nemes és ránk van szabva: le kell győznünk a csoport leggyengébb csapatát! Ez az angol válogatott ugyanis pont arra van kitalálva, hogy tisztességgel elviseljen tőlünk egy kétgólos vereséget.

Középen Terry lassabban fordul, mint egy pakisztáni menekültekkel megrakott double-decker, meg lennénk lepve, ha nem húzna be már az első negyedórában egy sárgát, a második félidő elején meg még egyet. Külön érdemes lesz vigyázni az öregedő Ashley Cole testi épségére, aki ellen idén már nem kell cselezni, mert egy felhúzottabb szemöldöktől is azonnal kirepül az alapvonalon. Gerrard most állítólag nem söprögetőt akar játszani, mint az arabok ellen, de a mezőnyben mindenképp kínosan fog mutatni, amikor egy háromméteres sprinten ketttőfelet ver rá a bíró. Azt pedig brit tudósok serege kutathatja, hogy ha Andy Carroll egy Eb szintű rendezvényen pályára léphet, akkor Kabát Peti miért nem.

Nálunk pedig remélhetőleg levonták a tanulságokat, és nem erőltetik Rosenberget, plána ha Elmander már fitti. [Egyébként mintha Hamrén kocadohányos tüneteket produkálna, pár meccsenként rágyújt egy Rosenbergre, aztán amikor elkezd fájni a feje, rájön, hogy ennek az égvilágon semmi értelme.] A svéd lapok azt pedzegetik, hogy a kezdőbe kerülhet a  Wernbloom, a CSZKA traktorja, valószínűleg Elm helyére. Ez nem is lenne meglepő, hiszen szintén az ukrán meccs tanulsága, hogy érdemes lehet elvenni a labdát az ellenfél középpályásaitól, mert abból csak a baj van, ha ők kényelmesen passzolgatnak, támadgatnak. 

A svédtorna titkos tippje még az, hogy be fog állni Hysén is, hiszen az első angol meccs alapján komoly gondokat okoz nekik, ha valaki egyszerre tud futni és labdát vezetni is.  Ha visszatalálunk ahhoz a támadójátékhoz, amit a selejtezőkben még tudtunk, akkor nem lesz gond. De muszáj is lesz, hiszen egy gólt mindenképp kapunk (mint mindenkitől), ezt Granqvist külön ajánlásával ígérheti a védelem.

phil-jones-pontus-wernbloom-2011-11-15-17-31-23.jpg

A sárga-kék Zetorunk legutóbb könnyedén fejelte el a labdát Phil Jones elől, amíg az angol népi táncát lejtette.

Dreadful weather we are having, haven't we? (native speaker)

Nyilván nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az öreg és jellegtelen focisták ilyen parádés ötvözetét még az ebben egyébként erős angol szövetség is ritkán tudja összehozni. Most meg még ráadásul azok közül is egy csomó sérült, akik 10-12 éve még sejtettek valamit abból, hogy mi folyik a pályán. Szóval nyilván nem lesz egy nagy dicsőség kipofozni őket, de ez a rendeltetésünk. Könyörtelenebbül kell fellépnünk a britek ellen, mint egy csúcsformában lévő Herczog Edit.

Persze adott nekik elég pofont az élet is, elő lehetne hozni, hogy a sokat dicsőített angol kultúra és fair play mekkora arrogáns sutyelákokokat takar valójában, hogy a szurkolóik tahóságban top ötösök valahol az albánok és a törökök közt, hogy az angol nő kifejezés értelmezhetetlen vagy hogy nekünk százszor jobb fej királyi családunk van, de ezt még tovább sorolni is övön aluli volna. Az is bőven elég, ha elégtételt veszünk ezért, és az ebből fakadó olyan szörnyszülöttekért, mint a Gálvölgyi show vagy a Szeszélyes Évszakok.

 

9 komment

Címkék: angol beharangozó wernbloom hysén

A bejegyzés trackback címe:

https://svedtorna.blog.hu/api/trackback/id/tr194590441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2012.06.15. 19:25:46

kurva jó :)

(aren't we?)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.15. 22:15:12

Már megént egy hihetetlen mákos góllal egyenlitettek a svédek...Hogy lehet egy csapatnak majdnem állandóan szerencséje?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.15. 22:25:10

Höhh, még a végén lehet, lesz egy jó meccs?Legalább gólok már vannak.

Dr. Verőköltő 2012.06.15. 23:02:57

Na!!?? Ki a leggyengébb a csoportban? Haza lehet menni!! :)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.15. 23:07:23

Hát igen...asszem a harmadik meccs csak formaság lesz.Talán, ha Izsákszon nem lepkézi be a középső gólt, akkor bármi is lehetett volna a vége.

szanalmas 2012.06.15. 23:24:20

Hahaha, az angol nyugdíjasok és tartalékok simán hozták a meccset, ez tényleg az igazság pillanata lett!

kervez 2012.06.16. 08:21:23

leszoptatok golyózabálók! menj el a kedvenc bútorboltodba és dugd fel magadnak a 100 Ft-os hotdogodat!

Outlier 2012.06.18. 09:56:16

És ezzel meg is halt a benned élő szurkoló...?

nils holgersson 2012.06.18. 12:16:27

@kervez: ne legyél ilyen morcos, hagytam neked csokit anyád éjjeliszekrényén
@Outlier: a fájdalom pillanataiban egy true svéd magába zárkózik. de végül légyőzi! svedtorna.blog.hu/2012/06/18/oda_se_neki
süti beállítások módosítása