Akik néha hirtelen nem tudnak különbséget tenni a kemény képű szőke óriások közt esetleg leragadtak Ravellinél, Mjällbynél vagy Henrik Larssonnál, azoknak jól jöhet rendbe tenni a legfrissebb garnitúrát. Jártak nálunk a svédek épp elégszer, de a Népstadion és a Romkert befogadóképessége is korlátos, nem futhatott össze velük mindenki. Nagy hiányzó nincs, talán csak Guidetti, de a támadókkal egyébként is irigylésre méltóan jól állunk. Kezdjük is velük, úgyis ők fognak pofátlanul a legtöbbet szerepelni:

Markus Rosenberg

(185 cm, mezszám: 22)

A Werder 29 éves csatára játszott rendesen a szezonban, lőtt is 10 bajnoki gólt. Vállalhatóan cselez, nem lassú és el meri vállalni a tizenhatoson kívülről is. Most inkább tartalékcsatár lesz várhatóan, csakúgy mint a selejtezőkben. A beceneve Hering, de itt nem a humorérzékére kell gondolni, mert ez az északi halásznépek focistáinál elég bevettnek számít. Mint a Bolha a volt szovjet országok esetében.

Tobias Hysén

(178 cm, mezszám:14)

A Göteborgban idén is ontotta a gólokat a volt liverpooli Glenn Hysén fia. Kétlábas, gyors, és balszélsőként is jól játszik. Ő biztosan be is fog állni, egyfajta nem is olyan titkos fegyver lehet a 30 éves kis ágyúgolyó. Mondjuk a svéd válogatott törpéje akkora, mint a spanyol hátvédek némelyike, reméljük eljutnak a zselés hajú varietészínészek addig, hogy a pályán is összemérhessük.

Johan Elmander

(188 cm, mezszám:11)

Igazi világjáró az öreg Elmó, a Galata a kilencedik csapata idén az ötödik országban. Ott se megy neki rosszul, hintett gyorsan egy tucatot a törököknél is. Ahhoz képest, hogy egy emberhegy, kiemelkedő technikai tudással és játékintelligenciával bír, amit nem lázok jánosi értelemben kell venni. Az ellenfél térfelén gyakorlatilag bárhová be lehet állítani, az az egy baj, hogy sérülten érkezett, meglátjuk mikorra gyógyul meg, mert egyébként még úgy is helyet kell neki szorítani, ha Toivonen épp brillírozik. Különös ismertetőjele, hogy ha megizzad, 90-es évek eleji Bundesliga focistáévá változik a feje.

Ola Toivonen

(189 cm, mezszáma: 20)

Akik nézték a mi Dzsudzsink meccseit a PSV-ben, azoknak biztosan feltűnt egy tagbaszakadt fújtató jegesmedve, aki mindig jókor érkezik és akár 16-ról is bődületes erővel fejel kapura. Most a szerbek ellen is állatul játszott, ha ezt tudja tartani, átgázolunk kezdéskor az ukránokon. A svédországi finn kisebbséghez tartozik, ami enyhe túlzással olyan lehet, mint nálunk románnak lenni, biztos dolgozik benne a bizonyítási vágy is.

Zlatan Ibrahimovic

(195cm, mezszám:10)

Róla viszont még a csecsemőknek is tudnia kell mindent, csatárként és őszinte bunkóként is a világ top 5-jében a helye. De hát ki szereti amikor tapló focisták görcsösebben próbálkoznak polkorrekt nyilatkozatokat adni, mint Schmitt Pál ledoktorizni. Nevessünk majd együtt olyankor Rooney-n vagy Ribéry-n, és gondoljunk arra, hogy Ibrától olyasmiket várhatunk, hogy mondjuk 'örülök, hogy nyertünk 2-1-re, de 11 Zlatannal 5-0 lett volna, mert ezek fehérmezesek azért elég csicskák voltak!'. És valamelyest igaza is van, amit ő nem tud a labdával, azt nem is érdemes megtanulni. Legalább 5 gólt várunk tőle, és hogy igazi (tahó) vezérként viselkedjen, súlyos képzavarral élve legyen a mi óriás Maradonánk a tornán!  

Szólj hozzá!

Címkék: rosenberg ki kicsoda csatárok ibrahimovic toivonen elmander hysén

A bejegyzés trackback címe:

https://svedtorna.blog.hu/api/trackback/id/tr994573354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása